недеља, 29. септембар 2019.

Kir Janja 2015.

Jovan Sterija Popović

Kir Janja

Okret teatar

premijera 27. aprila 2015.


Adaptacija i režija: "Teatar lektire"
Originalna muzika: Marko Nikolić i Milan Vranešević
Dizajn scenografije, priprema za štampu: Vladimir Savić
Dizajn zvuka: Novak Ašković
Studijski muzičar: Petar Popović

Lica: 

Kir Janja: Marko Nikolić
Juca, njegova žena: Danijela Tanasković
Katica, Janjina kći od prve žene: Marija Ćeranić
Mišić, notaroš: Milan Vranešević
Kir Dima, čika Pera, kućevni sluga: Nikola Krneta






Predstava „Kir Janja“ je rađena po jednom od najpoznatijih djela Jovana Sterije Popovića, koje je neizostavni dio lektire za srednje škole. Na duhovit, zanimljiv i lepršav način, uz kreativno osmišljenu scenografiju i kvalitetnu i originalnu muziku, glumci su oživjeli živopisne likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismijao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.




Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa želјom da svojim predstavama deci i mladim lјudima približi svet lektire.
Glavni projekat trupe je "Teatar lektire", koji započinje scenskom postavkom dela Sterije Popovića "Kir Janja", a u planu je postavka i drugih zanimlјivih dela iz programa školske lektire.





Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne ostvarene uloge u pozorištima "Boško Buha", "Pozorište na Terazijama", "Jugoslovensko dramsko pozorište", "Narodno pozorište", "Madlenianum", kao i u televizijskim igranim serijama, dečijim televizijskim programima i igranim filmovima.




















Нема коментара:

Постави коментар