субота, 28. септембар 2019.

Buba u uhu 2015.

Buba u uhu 2015.

Buba u uhu - KPGT
Žorž Fejdo, 
Režija: Ljubiša Ristić
Scenograf: Vladislav Lalicki/Nemanja Petrović
Kostimograf: Vanja Vukić/Zdravka Kulier

Igraju: 
Lazar Jovanov, 
Mihajlo Perišić, 
Bogdan Trifunović, 
Nikola Ivačkov, 
Novak Simić, 
Ana Kostovska, 
Obrad Radulović, 
Tašana Đorđević i 
Marina Rakić.

Nova predstava "Buba u uhu" u režiji Ljubiše Ristića je premijerno izvedena 7.6.2015. u KPGT-u  istog datuma kao i prva premijera - 7. juna 1971. koja je bila Ristićeva diplomska predstava, a zadržala se na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta više od četiri decenije. 


Ovaj vodvilj Žorža Fejdoa, koji je bio neprekidno na repertoaru 44 godine u JDP, vraćen je u pozorišni život i kao znak sećanja i poštovanja na legendarnog Nikolu Simića (posle čije smrti je predstava skinuta sa repertoara JDP), ali i sve one pozorišne pregaoce koji su učestvovali u njenoj slavi, a kojih više nema - Zoricu Šumadinac, Slobodana Đurića, Morisa Levog, Marka Todorovića, Branka Milenkovića, Vladislava Lalickog, Duška Čeklića.


Radnja prikazuje kako Rejmond Kandebiz postaje uverena kako njen suprug Viktor Emanuel ne može vršiti bračne dužnosti zbog nevere, i to nastoji da proveri tako što mu podmetne lažno ljubavno pismo od nepoznate žene, a što izaziva niz haotičnih nesporazuma. Buba u uhu, koja se smatra jednom od najpopularnijih dela Fejdoovog opusa, bila je  nekoliko puta ekranizovana.







Žorž Fejdo - 1862. je francuski dramski pisac. Najveći uspeh postigao je vodviljima, koji se i danas izvode u pozorištima širom sveta. Ogroman uspeh dolazi 1892. godine sa komadima Gospodin lovac i Šampinjol uprkos sebi, dela koja su mu donela titulu „kralja vodvilja“. Od tada, Fejdo niže uspehe: Hotel Slobodan promet, U sosu, Ćuran , Dama iz Maksima , Buba u uhu , Pozabavi se Amelijom, Ne šetaj se gola.




Нема коментара:

Постави коментар