недеља, 13. април 2014.

Leptiri su slobodni - 2013

Leonard Gerš
Leptiri su slobodni
Zvezdara teatar, Beograd

Premijera - 9.4.2013.

Tekst:     Leonard Gerš
Režija:   Nenad Gvozdenović
Uloge:

Jill Tanner:                   Nina Janković
Don Bejker:                 Miodrag Radonić
Gospođa Bejker:          Tanja Bošković
Ralf:                             Stojan Đorđević

Scеnоgrаf:   Zoran Čalija Čarli
Muzika:       Novak Ašković I Milan Vranešević

  Radnja drame se događa u San Francisku 1970. godine. Don Bejker, koji je rođen slep, ceo svoj život živi sa svojom majkom. Don se se seli u svoj apartman i biva sasvim sam. Don pravi dogovor sa svojom majkom da mu ne dolazi u posetu najmanje prva dva meseca. Posle mesec dana, Džil Tarner se doseljava u prazan apartman do njegovog. Ona čuje telefonski razgovor između Dona i njegove majke i uključuje njen radio. Kada je Don zamoli da utiša radio, ona dolazi u njegov apartman na kafu. Njih dvoje započinju razgovor i ubrzo se sprijatelje.

Romantična i duhovita priča o lјubavi dvoje mladih koja, kao što se da očekivati, kreće potpuno neobavezno…  Od trenutka kada se između njih ispreči njegova nadasve egocentrična majka, u želјi da tu lјubav u startu uguši, mladi objavlјuju rat.

Po drami Leptiri su slobodni je snimljen film 1972. godine u režiji Miltona Kastelasa, a uloge su tumačili Goldie Hawn, Edward Albert i Eileen Heckart, koja je dobila oskara za najbolju sporednu ulogu.  Scenario je napisan 1972. godine.

Нема коментара:

Постави коментар